شله زرد

مواد لازم

برنج............................ 1 لیوان

شکر............................ 1 و نیم لیوان

عرق هل....................... 1 قاشق غذاخوری

گلاب............................ 2 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده............... به میزان لازم

کره ............................. 25 گرم (نصف یه قالب 50 گرمی)

توضیحات: 

این مقدار مواد، به اندازه 5 نفر شله زرد می ده....

برنج رو هرچی زودتر خیس کنیم، شله زرد زودتر آماده میشه..... برنج خرده دار هم بهتره برای این کار.... و در کل برنج ایرانی یه چیز دیگه است دیگه! من برنج رو از 6 ساعت قبل خیس کرده بودم.... الان تو این عکس ریختمش تو کاسه که کلا معلوم شه مواد اولیه کار چیا هستن.... وگرنه قبلا خیس شده بود.....

هر لیوان یا پیمانه من 250 میلی لیتر حجم داره.... 

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

اولین نکته ای که باید بگم اینه که همزمان با پختن شله زرد، یه کتری آب جوش هم می ذاریم که دم دست باشه... که هر وقت آبش کم شد، آب سرد توش نریزیم.... این از این! مژه

1-  برنج رو می ذاریم رو شعله که بپزه.... و هم می زنیم... بهتره با ملاقه یا قاشق چوبی هم بزنیمش که رنگ شله زرد تیره نشه.... اگه قابلمه از جنس روی باشه و ملاقه هم از جنس روی باشه، به هم بخورن غذا کمی تیره میشه....


اینقدر هم می زنیم تا برنج کاملا باز بشه.... این شکلی....

هرچی برنج زودتر خیس خورده باشه یا خرده برنج داشته باشه زودتر به این مرحله می رسه.... واسه من نیم ساعته این شکلی شد....

2-  حالا کره رو بهش اضافه می کنیم...

3-  و بعد زعفران رو....

 

می ذاریم زعفران قشنگ برنج ها رو خوش رنگ و خوش عطر کنه.... به به... چه عطری داره....خیال باطل

4- آخر کار نوبت به شکر می رسه.....

شکر رو می ریزیم و خوب هم می زنیم و می ذاریم با شکر هم قشنگ مزه دار بشه 

5- هل و گلاب رو آخر کار می ریزیم و چند بار هم می زنیم و زیر شله زرد رو خاموش می کنیم.... و بعد سرو می کنیم....

روش رو با دارچین و خلال پسته و بادوم تزئین می کنیم.... و همان هنگام یه پیاله می دیم به پدرپادشاه!!! از خود راضی

چون خودم که روزه بودم نمی دونستم میزان هل و گلابش خوب شده یا نه... بازنده

انصافا عالی شده بود..... پدرپادشاه که خیلیییییییی خورد و مادرملکه همش نگران بود که چرا اینقدر زیاد می خوره!!! خنده

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

حرفش رو هم نزنید! سرشار از کربوهیدرات!!! اوه

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- برنج هرچی زودتر خیس بخوره بهتره....

- بهتره برنجمون ایرانی باشه که عطر شله زرد بهتر میشه...

 - اگه از قابلمه جنس روی استفاده می کنیم، بهتره که با قاشق چوبی هم بزنیم که شله زرد تیره نشه....

- دیگه نظری ندارم!!! خنثی نیشخند

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

شخص خودم! البته که شله زرد رو از خواهرخانمی یاد گرفتم... بوووسسس واسه خواهرخانمی گلم ماچ ماچماچماچ

/ 10 نظر / 249 بازدید
سحر

چه خوش رنگ و رو. خیلی شیک شده عکسای شمارو میبینم اما مال خودمو نههههههههههههههههههههه

سحر

چه خوش رنگ و رو. خیلی شیک شده عکسای شمارو میبینم اما مال خودمو نههههههههههههههههههههه

هانی شف

ای جونم عشقم...چقدررررر خوشرنگ و رو خوشگله...جای مانی من خال...عاااااااشق شله زرده

راحله

غذاهاتون خیلی خوش آب ورنگه من ازآموزشتون استفاده کردم اگردوست داشتین ازوبلاگم دیدن کنیدولینکم کنید.ممنون

neda

من اول شکر میریزم با آب که حل شد بعد برنج میریزم

زی زو

سلام نمی شه به جای عرق هل یه جوری از خود هل استفاده کرد؟ من عرق هل ندارم الان. فقط هل دارم.

زهرا

چرا کره می زنید؟ [تعجب]

رضا

سلام خسته نباشی واسه یک لیوان برنج چ قدر اب ریختی ؟ ( تو عکس اولی برنجی که تو قابلمه هست اب دازه منظورمه )