ژله شاتوت بستنی
ساعت ۱:٠۳ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٦/٢٥  کلمات کلیدی: دسر


مواد لازم: 

ژله آلوئه ورا................... 1 بسته

ژله شاتوت ................... 1 بسته 

بستنی وانیلی .............. 1 پیمانه (هر لیوان یا پیمانه برابر با 250 میلی لیتر)

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- پودر ژله شاتوت رو با یک لیوان آب جوش مخلوط می کنیم و روی حرارت کتری می گذاریم تا با بخار کتری به روش بن ماری خوب حل بشه... وقتی خوب شفاف شد یه لیوان آب سرد بهش اضافه می کنیم و تو ظرف مورد نظرمون می ذاریم داخل یخچال یا فریزر که ببنده.... ظرفمون تو این مرحله زیاد مهم نیست.... چون می خوایم ژله رو بعدا با چنگال له کنیم (من بهش می گم چنگال چنگال کردن!!نیشخند)

2- ژله آلوئه ورا رو با یه لیوان آب جوش مخلوط می کنیم و مثل مرحله 1 می ذاریم به روش بن ماری حل بشه.... بعد یه لیوان بستنی رو هم می ریزیم داخل لیوان و همراه با ژله آلوئه ورا می ذاریم تو دمای محیط که بستنی آب بشه و ژله آلوئه ورا هم سرد بشه:

3- وقتی بستنی آب شد و ژله آلوئه ورا هم دمای محیط شد بستنی رو بهش اضافه می کنیم.... این یه لیوان بستنی که اضافه می کنیم حکم همون یه لیوان آب سردی رو داره که تو حالت عادی به ژله هامون اضافه می کنیم.... ژله یه حالت تخم مرغی پیدا می کنه... ژله شاتوت رو هم با پشت چنگال له می کنیم... قالبم رو از قبل خیس کرده بودم و گذاشته بودم تو فریزر.... میاریمش بیرون... البته می تونید این کار رو انجام ندید، ولی این کار باعث میشه ژله راحت تر از ظرف جدا بشه:

و بعد موادمون رو داخل قالب می ریزیم و هم می زنیم.... این قالب من دولیتری بود و برای این مواد بزرگ بود.... به خاطر همین نصفه پر شد... این مواد کلا میشن یه لیتر.... اگه قالبمون یه لیتری باشه خب بهتره:

4- و در نهایت وقتی بست تو ظرف مورد نظرمون برمی گردونیم.... این قالب من جنسش یه جوری بود که با یه تکون برگشت تو ظرف.... اما اصلش اینه که اگه قالب فلزی بود داخل ظرف آب گرم قرار بدیم و دور ژله رو با چاقو از قالب جدا کنیم بعد برگردونیم.... یا اگه خیلی سفت و سخت بود و درنیومد رو بخار کتری بگیریم... 

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

اگه از ژله های رژیمی استفاده کنید (که دراژه داره) مشکلی نداره چون اونا کربوهیدراتشون کمه.... بستنی هم کربوهیدراتش نسبتا زیاده.... اما چون کلا یه لیوان بستنی داریم استفاده می کنیم و تو کل ژله پخش شده اینقدری به هر نفر نمی رسه... بنابراین اگه ژله ها از نوع رژیمی باشن دسر مناسبیه، اما اگه ژله ها از همین ژله های معمولی باشه خب این دسر چاق کننده حساب میشه و کربوهیدراتش زیاده

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- برای برگردوندن قالب ژله یا دسر، اول دور ژله رو با چاقو از ظرف جدا می کنیم.....

- اگه از جنس فلز یا یه بار مصرف بود، تو یه ظرف آب داغ (البته آب جوش کتری بهتره) می ذاریم چند ثانیه بمونه و بعد برمی گردونیم....

- اگه از جنس پلاستیک بود مثل قالب من، روی بخار کتری می گیریم و یه ذره تکونش می دیم از ظرف جدا میشه بعد برش می گردونیم.... البته این دفعه دسر من خیلی راحت بدون بخار کتری از تو قالب برگشت تو ظرف مورد نظرم

- اگه ظرفتون یه جوریه که نمیشه رو بخار کتری گذاشت برای روش بن ماری، همون ظرف رو به مدت 20 تا 30 ثانیه بذارید داخل مایکروفر و بذارید ژله کاملا شفاف بشه.

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

اولش می خواستم ژله شطرنجی درست کنم که ایده ای بود که تو ذهن خودم شکل گرفته بود.... ولی چون نصفه شب داشتم این کار رو می کردم یه دفعه پدرپادشاه اومد دنبال عرق کاسنی بگرده اینقدر ازم پرسید که حواسم پرت شد و ژله شاتوت رو که تو ظرف برگردوندم که برش بزنم، نصفش تو ظرف بود نصفش بیرون ظرف!!! یعنی یه وضعی بود بیا و ببینخنثی بعد یهو به سرم زد که با چنگال ژله ها رو له کنم و این مدلی درست کنم.... کلا دستور این ژله رو از جایی برنداشتم... خلاقیت خودم در پنهان کردن ایده اصلی بودهابرو که البته خواهرخانمی هم خوشش اومد (چون واسه تولد خواهرخانمی داشتم درست می کردم)