دسر زعفرانی (با طعم بستنی سنتی)
ساعت ۱٢:۳۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٦/۱۳  کلمات کلیدی: دسر


مواد لازم: 

شیر................... 3 لیوان یا پیمانه (هر پیمانه یا لیوان برابر با 250 میلی لیتر)

شکر ................... 1 پیمانه 

خامه صبحانه ....... نصف پیمانه (125 میلی لیتر - نصف خامه صبحانه پگاه) 

پودر ژلاتین ..........  2 قاشق سوپ خوری (یا 6 ورقه ژلاتین) 

آب سرد ............. نصف پیمانه 

وانیل ................. 1 قاشق چایخوری بدون شکر (اگر شکر داشت بیش تر)

زعفران .............. به میزان لازم

گلاب ................ 1 قاشق غذاخوری


------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

من این دسر رو این طوری تهیه کردم:

1- آب سرد رو توی یه پیاله ریختم و بعد پودر ژلاتین رو روش ریختم و هم زدم تا حل بشه... و بعد چون ظرفم چینی بود و نمی تونستم از بن ماری استفاده کنم گذاشتم 20 ثانیه تو مایکروفر تا کامل شفاف بشه:


2- شیر و شکر و زعفران رو توی قابلمه ریختم و گذاشتم روی حرارت گاز تا با هم مخلوط بشن و شکر و زعفران کامل حل بشه. 


بعله! وقتی این صحنه رو دیدم این شکلی شدم: کلافهکه ای وای چرا حواسم نبود زعفرون رو همین جوری ریختم.... چون زعفرون پرزهایی داره که حل نمیشن هر کاری کنید و بعدش تو ظرف ته نشین می شن... کاملا این جوری بودم:دل شکسته که الان دسرم خراب میشه و این حرفا... ولی حالا می گم چی شد که نجات پیدا کردم!اوه دفعه بعد حتما حتما زعفرون رو دم می کنم و از صافی چای ردش می کنم و فقط آب زعفرون رو می ریزم توی دسر...

3- وقتی همه چی توی قابلمه حل شد، مایع ژلاتین رو که اولش آماده کردیم می ریزیم توش:

4- می ذاریم این مواد که از مرحله 3 به دست اومده کاملا خنک بشن... یعنی وقتی با انگشت امتحان می کنیم باید هم دمای بدن شده باشه... بعدش یه مقدار ازش رو می ریزیم روی خامه و هم می زنیم تا یکدست بشه:


5-  این خامه رو با مواد قبلی همه رو ریختم تو مخلوط کن که مخلوط و یکدست بشه:

6- و تو قالب های مورد نظرم ریختم...

نکته خراب نشدن دسر هم تو همین دو قالبه بودنش بود.... همه زعفرون ها رفته بودن تو قالب فیلی کوچولو و تو قالب گل آفتابگردون کم تر بودن.... چون می خواستم قالب سیلیکونی رو امتحان کنم ببینم چه جوریه... و به خاطر همین یه ذره ارتفاع گل آفتابگردونم کم شده...

7- و در نهایت بعد از این که دسرمون خودش رو گرفت تو ظرف مورد نظرمون بر می گردونیم، من قالب سیلیکونی رو مجبور شدم سشوار بکشم ولی گل آفتابگردون بدون آب جوش، بخار آب جوش یا هر چیز دیگه ای خودش خیلی محترمانه و فقط با یه تکون از قالب دراومد... خیلی برام جالب بود

می بینید فیل کوچولو سرشار از زعفرون شده!!چشم و البته به خاطر این که ارتفاع قالب کم بود یه گوشش هم کنده شده!!!آخ طفلکی... 

اما این هم از گل آفتابگردون خوشگل من:

لشکر کفشدوزک ها رو دارید چه حمله ای کردن به این دسر خوشمزه؟ فرشته

و این پروانه ی خوشگل که بی خیال کفشدوزک ها همون جا آروم نشسته قلب

این دسر هم ظاهر فوق العاده ای داره و هم بسیار بسیار خوشمزه است... در حد لالیگا خوشمزه است.... من که خیلی خوشم اومد ازش.... خیلییییییییی

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

من دیگه هی نمی گم این دسر رژیمیه اون رژیمی نیست.... غذاهایی که رژیمی باشه رو می ذارم تو تگ رژیمی و دیگه تو این قسمت فقط کربوهیدرات مواد مورد استفاده رو می نویسم.... 

شیر کامل یک پیمانه: 11 گرم (یعنی در کل این دسر 33 گرم... زیاده!)

شکر سفید سی گرم: 28 گرم (یعنی تقریبا کل شکر کربوهیدراته!!)

خامه پگاه در 100 گرم: 3/4 گرم (که کمه)

و در نتیجه این دسر چاق کننده است... و باید سعی کنیم ازش کم بخوریم!

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- پودر ژلاتین رو حتما باید تو آب سرد حل کنیم وگرنه تو آب داغ درست حل نمیشه. اول باید آب رو داخل ظرف بریزیم بعد پودر ژلاتین رو روش بریزیم بعد هم اگه کامل حل نشد از روش بن ماری استفاده می کنیم.

- زعفرون رو دم کنیم بعد صاف کنیم بریزیم داخل مواد دسر بهتره.... چون پرزهاش ته نشین میشه و بعدا که قالب رو برمی گردونیم روی دسر دون دون نارنجی میشه!!!

- یه خامه پاک نصف خامه پگاه هست. میشه از یه بسته کامل خامه پاک استفاده کرد.  

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

 این دسر رو برای اولین بار تو وبلاگ  هانی شف عزیزم در این پست دیدم.. از هانیه عزیزم بسیار بسیار سپاسگزارم بغل