راحت الحلقوم رنگی
ساعت ۸:۱٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۱٠/٢۸  کلمات کلیدی: شیرینی


مواد لازم: 

شکر ........................... 250 گرم (که میشه یک پیمانه یا یک لیوان پر)

آب .............................. 3 پیمانه (750 میلی لیتر)

نشاسته ..................... 100 گرم (که میشه نصف پیمانه)

وانیل ........................... یک چهارم قاشق چایخوری

آب لیمو ....................... یک قاشق چایخوری

رنگ خوراکی ................ به میزان لازم

آرد گندم ...................... به میزان لازم برای آردپاشی قالب

پودر نارگیل ................... به مقدار کافی برای تزئین

یه توضیحی بدم: من از قالب 16 در 16 در 2 سانت استفاده کردم، ولی میشه از هر ظرف دیگه ای که دیواره داره استفاده کرد... این جا رو ببینید...

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- نشاسته رو با یک لیوان آب سرد مخلوط می کنیم و خوب هم می زنیم ....  اگه با آب داغ مخلوط کنیم نشاسته گوله گوله میشه و حل نمیشه..... 

کاملا حل میشه و این شکلی میشه... و حالا نوبت رنگ خوراکیه: 

رنگ خوراکی مورد نظرمون رو باهاش مخلوط می کنیم و هم می زنیم... من از این رنگی که استفاده کردم نصف قاشق چایخوری ریختم... ولی شما بسته به رنگی که دارید ازش استفاده می کنید حواستون باشه کم کم بریزید تا به اون حد مورد نظر برسه..

2- حالا می ریم سراغ شکر و دو لیوان آب باقیمونده... با هم مخلوط می کنیم و می ذاریم رو حرارت که شکر آب بشه: 

 

3- حالا قالبمون رو آردپاشی می کنیم ... ظرفی که برای این کار انتخاب می کنیم اصلا لازم نیست قالب باشه... میشه از سینی یا هرچیزی که حداقل یه سانت ارتفاع داشته باشه استفاده کرد.... اگه فکر می کنید این کار وقتتون رو می گیره و بهتون استرس میده، همون اول کار قالب رو چرب و آردپاشی کنید... 

برای آردپاشی: اول قالب یا سینی یا هرچیزی که انتخاب کردیم رو چرب می کنیم، بعد روش آرد می پاشیم.... چرا؟ برای این که اگه فقط آرد بپاشیم موقع ریختن راحت الحلقوم آردها جابجا میشن ... نتیجه این میشه که یه تیکه هایی از راحت الحلقوم زیرشون آرد نیست .... آخرش یه تیکه هایی جدا میشن از ظرف یه تیکه هایی نمیشن.... خب این از قالب یا سینی یا ظرف نهایی که قراره راحت الحلقوم رو توش بریزیم خنک بشه.. 

4- وقتی که شکر داخل آب حل شد، محلول نشاسته رو توش می ریزیم و هم می زنیم..... 

این جای کار مهمه...  باید این مخلوط رو روی حرارت هم بزنیم تا این که مواد از قابلمه جدا بشه ... یا اگه یه ذره از مخلوطمون رو بذاریم تو دهنمون آب نشه، بلکه جویده بشه... خرپ و خرپ لازم نیست بکنه ها! مرز بین حل شدن تو دهن و جویده شدن کافیه.... وقتی که موادمون کاملا به این مرحله رسید، وانیل و آبلیمو رو بهش اضافه می کنیم..... و زیرش رو خاموش می کنیم...

5- خب حالا این مواد رو داخل قالب یا سینی یا هر ظرفی که انتخاب و قبلا آردپاشی کردیم می ریزیم..... 

و روش رو پودر نارگیل می پاشیم و می ذاریم تو یخچال تا خودش رو بگیره...

6- بعدش که گرفت میاریم بیرون و برش می زنیم... من احساسات جینگیلی مستونم گل کرده بود قالب زدمش! ولی راحت الحلقوم زعفرانی رو که دیدید... اون جا برش های مربعی زدم راحت تر هم بود!

یه بار هم رو قسمت قهوه ای میز عکس گرفتم ببینم کدوم خوشگل تر میشه! خجالت

خوشمزه است.... نوش جان قلب

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

خب نشاسته و شکر جزء موارد پرکربوهیدرات هستند دیگه! قهر

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- نشاسته رو حتما تو آب سرد باید حل کنیم وگرنه گوله گوله میشه..

- موادمون رو وقتی از روی حرارت برمی داریم که موقع هم زدن از قابلمه جدا بشه یا وقتی تو دهنمون می ذاریم حل نشه بلکه جویده بشه...

- وانیل و آبلیمو رو آخر کار، یعنی یه کمی قبل از خاموش کردن شعله، اضافه می کنیم....

- برای آردپاشی ظرفمون، اول چربش می کنیم بعد با الک یا صافی آردپاشی می کنیم که آردها حرکت نکنن....

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

خودم! چشمک