سالاد شور مشهدی (ترشی بندری!)
ساعت ۱:٢۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۱٠/۱  کلمات کلیدی: ترشی ، سالاد ، شوری


مواد لازم

گل کلم...................................... 3 لیوان (پیمانه)

هویج خردشده............................. 2 لیوان 

ساقه کرفس خردشده ................... 2 لیوان

سیر .......................................... 5 تا 6 حبه 

گوجه فرنگی ............................... یک و نیم کیلوگرم

سرکه قرمز.................................. 1 لیوان 

نمک ......................................... 1 قاشق غذاخوری

فلفل ......................................... 4 عدد

 

توضیحات:

هر لیوان یا پیمانه ای که من دارم، 250 میلی لیتر حجم داره....

ما سیر رو در حجم زیاد رنده می کنیم و نگه می داریم... من همیشه سیر رنده شده تو ترشی می ریزم... این جا مقدار سیری که ریختم،2 اینچ در 1 اینچ بود... حالا تو عکس ببینید متوجه می شید... و توضیح اضافه تر این که یک اینچ یعنی حدودا یه بند انگشت! خجالت

تو هایپر این ترشی رو به اسم ترشی بندری می فروشن... واسه همین من اسم ترشی بندری رو هم تو پرانتز آوردم!نیشخند

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1-  خب این تیکه مربوط به پیش تولیده! اولش هویج و ساقه کرفس رو خرد می کنیم (من نسبتا ریز خرد کردم) و گل کلم ها رو هم تکه تکه می کنیم... می شوریم و می ذاریم خشک بشه... 

 

فلفل ها رو هم خرد می کنیم... من همیشه فلفل ترشی رو خرد می کنم که خوب مزه بده به ترشی... البته ناگفته نماند که تو دستور اصلی مقدار فلفل دو تا بیش تر بود یعنی بین 5 تا 6 تا... ولی من کمش کردم... و ترشی در نهایت مزه ملایم و خوبی داشت... اگه ترشی تند دوست دارید می تونید مقدار فلفل رو بیش تر کنید... ما ترشی ملایم دوست داریم.... 

 

2- گل کلم، هویج، کرفس، سرکه، سیر، و فلفل ها رو با هم توی یه ظرف بزرگ مخلوط می کنیم.... تو این عکس کاملا مشخصه که من چقدر سیر رنده شده ریختم... تقریبا اندازه اش دو اینچ در یک اینچه! 

 

3- گوجه ها رو خرد می کنیم و می ریزیم داخل میکسر ... 

 

و بعدش هم از آبکش رد می کنیم که پوست و هسته های گوجه گرفته بشه... من از این مرحله عکسی ندارم! 

4- نمک رو به آب گوجه اضافه می کنیم... بعدش می ذاریمش رو می ذاریم روی گاز و زیر گاز رو زیاد می کنیم تا بجوشه... برای این مقدار مواد 10 دقیقه کافیه... اما اگه مواد رو زیاد کردید، آب گوجه باید اینقدری بجوشه که قل قل کنه ... به این جا که رسید دیگه زیرش رو خاموش کنید... 

 

تو این عکس کاملا مشخصه که آب گوجه چقدر باید بجوشه... 

 

5- خب حالا این آب گوجه جوشیده رو می ریزیم رو موادی که قبلا با هم مخلوط کرده بودیم.... 

 

می ذاریم خنک می شه و بعدش تو شیشه های کاملا خشک و تمیز می ریزیم... 

 

انصافا ترشی خیلی خوشمزه ای محسوب می شه... ما که طعمش رو دوست داشتیم... 

 

------------------------------------------------------------------------------------

ارزش غذایی:

ایشالا بعدا این قسمت رو تکمیل می کنم... اگه فرصت بشه... فعلا کتابم رو پیدا نمی کنم! 

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- تو درست کردن ترشی، همیشه مهمه که مواد ترشی خشک باشن و آب نداشته باشن... و ظرفی هم که ترشی رو توش می ریزیم خیس نباشه.... این موضوع به خاطر موندگاری ترشیه.... که بعدا کپک نزنه و بدمزه نشه...

- این ترشی زود می گیره... راستشو بخواید ما نگذاشتیم مثلا یه ماه بمونه که بفهمیم کی گرفت! خواهروسطی تقریبا هر روز یه تستی می کرد ببینه گرفته یا نه! و وقتی گرفت به ما اطلاع رسانی کرد قلب اما به نظرم حدود ده روز تا دو هفته بعدش قابل خوردنه... وقتی گرفت دیگه به یخچال منتقل میشه که نه مزه اش خراب بشه و نه این که کپک بزنه...

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

این ترشی رو از روی این پست وبلاگ هانی شف عزیز درست کردم... البته خب ترشی سلیقه ایه دیگه... من هم یه چیزایی رو عوض کردم... مثلا تو دستور تکتم عزیز که هانی شف ازش استفاده کرده بود گوجه بیش تر بود (2 تا 3 کیلو).... ولی من یه بار که اون جوری درست کردم (با 2 کیلو گوجه) آبش خیلی شده بود... و این که فلفلش رو کم کردم... به هر حال هم از تکتم و هم از هانی شف خیلی خیلی ممنونم که این ترشی خوشمزه رو تو وبلاگشون آموزش دادن ...