نخودپلو
ساعت ٦:٠٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٥/۱٠  کلمات کلیدی: غذای اصلی


مواد لازم

فیله مرغ ................................. 250 گرم

برنج ....................................... 2 پیمانه

نخود سبز ................................ 1 پیمانه

فلفل دلمه ای خرد شده .............. 1 پیمانه

قارچ خرد شده ........................... 1 پیمانه

پیاز ......................................... 1 عدد

رب گوجه فرنگی ......................... 4 تا 5 قاشق غذاخوری 

پودر سیر .................................. 3 قاشق غذاخوری

عصاره پیاز الیت .......................... 1 عدد

چوب دارچین ............................. 1 عدد کوچک

زعفران ................................... به مقدار لازم

توضیحات: 

چوب دارچین، عصاره پیاز و زعفران برای پختن فیله های مرغ هستند.... من همیشه مرغ رو با کمی زعفران، پیاز و چوب دارچین می پزم.... این جا دیدم مرغ خیلی کمه و حیفه که یه پیاز براش بذارم... به خاطر همین با عصاره پیاز الیت پختم.... اینا واسه این هستند که بوی بد مرغ گرفته بشه....

نخودفرنگی و قارچ رو هم از قبل بخارپز کرده بودم و آماده بودن.... و مرغ رو هم که تو مواد اولیه دیدید که تکه تکه کرده بودم بعد از پختش....

برنج رو هم از قبل می ذاریم تو آب خیس بخوره.... حداقل از دو ساعت قبل مثلا... خب دیگه بریم سراغ طرز تهیه....

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- پیازها رو خلالی خرد می کنیم و می ذاریم تو روغن سرخ بشه.....

2- بعد این که پیازداغ درست شد (یعنی پیازها خوب نرم شدن)، بهش فلفل دلمه ای رو اضافه می کنیم:

3- حالا نخودفرنگی و قارچ و مرغ رو (که هر سه از قبل پختن) اضافه می کنیم که با پیاز و فلفل دلمه ای یه تفت بخورن... 

نمک و فلفل و ادویه و پودر سیر رو هم اضافه می کنیم بعدش....

رب گوجه فرنگی رو هم اضافه می کنیم.... 

این جا یه نکته داره که باید بگم.... مواد قاطی پلوها باید همیشه از حالت عادی شوریش بیش تر باشه.... و ادویه هاش هم همین طور.... چون وقتی با برنج مخلوط میشه نمکش رو به برنج هم میده و اگه اول کار نمکش اندازه باشه نتیجه نهایی کار بی نمک میشه..... 

4- حالا مواد نخودپلو آماده است.... می ذاریم تو یه قابلمه آب جوش بیاد... بعد این که جوش اومد، برنج رو که از قبل خیس خورده بود توش می ریزیم.... و می ذاریم به حد ترخص (خنده) برسه!! جدای از شوخی.... این که برنج تا چه حدی باید بپزه یه ذره تجربیه.... ولی به نظر می رسه باید یه جوری بشه که روش پخته بشه و توش هنوز سفت باشه! 

بعدش برنج رو آب کش می کنیم.... 

5- کف یه قابلمه رو چرب می کنیم.... نون رو می چینیم روش.... که میشه ته دیگ... البته اگه بخوایم ته دیگ نون درست کنیم...

لایه به لایه برنج و مواد نخودپلو رو می ریزیم.... فعلا هم نمی زنیم.... فقط لایه لایه می ریزیمشون... اگه هم بزنیم برنج خورد میشه....

6- روی شعله رو شعله پخش کن می ذاریم.... شعله گاز رو کم می کنیم... در قابلمه رو دم کنی می ذاریم.... و می ذاریم دم بکشه.... بعد این که بخار افتاد توش و یه کمی دم کشید، به هم می زنیم .... من این جا هنوز کامل هم نزده بودم واسه همین رنگش کمرنگ تر از اونیه که آخرش شد....

بعدش خواهرخانمی اومد با قدرت همش زد و ما و نخودپلو رو از خجالت خودش درآورد!!خجالت یه چیزی رو اعتراف کنم؟ آخه اولین بارم بود برنج آبکش می کردم!!بازندهمی ترسیدم با اقتدار به هم بزنمش برنج ها خورد و خاکشیر شن!! برنجش هم ایرانی بود آخه! اوه الان آبروم رفت یعنی؟ ساکت 

و دیگه بعد دم کشیدن، نخودپلو آماده است....

من مزه اش رو دوست داشتم.... کلا نخودفرنگی دوست دارم.... و ترکیبش با قارچ و فلفل دلمه ای و مرغ خیلی خوب شده بود.....

------------------------------------------------------------------------------------

ازرش غذایی:

 

نوع ماده غذایی

انرژی (کالری)

پروتئین (گرم)

چربی (گرم)

مواد قندی (گرم)

فیبر (گرم)

سدیم

(میلی گرم)

مرغ و خروس (گوشت سفید، بدون پوست آب پز)

180

32.2

4.7

0

0

48

برنج (پخته)

109

2.0

0.1

24.2

0.1

374

پیاز (پخته )

29

1.2

0.1

6.5

0.6

0.6

فلفل دلمه ای (پخته)

18

1.0

0.2

3.8

1.4

9

قارچ خام

28

2.7

0.3

4.4

0.8

15

نخودفرنگی (پخته آب پز)

43

2.9

0.2

9.5

1.2

-

ارزش غذایی مواد از کتاب "از قلب خود مراقبت کنیم" نوشته دکتر عفت السادات امامیان، دکتر نیلوفر سمیعی، دکتر سولماز پیری و برای 100 گرم از مواد غذایی هست

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- مواد قاطی پلو باید نسبت به حالت عادی ادویه و نمک بیش تری داشته باشن تا در ترکیب با برنج نمک و ادویه اش اندازه باشه....

- اولش که برنج و مواد رو لایه لایه می ریزیم هم نمی زنیم چون مواد خرد میشه... می ذاریم یه ذره که دم کشید و بخار توش افتاد این کار رو انجام می دیم...

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

این نخودپلو رو از این پست وب سایت الی گولو برداشتم... گرچه من مرغ رو بهش اضافه کردم.... ممنونم الی جونم بغل