مربای انجیر
ساعت ۳:۱٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٥/٩  کلمات کلیدی: مربا


مواد لازم

انجیر .............................. به میزان لازم

شکر .............................. به میزان لازم

عرق هل ......................... به میزان لازم (خیلی کم)

آبلیمو ............................. به میزان لازم (خیلی کم)

توضیحات: 

مقدار شکر و انجیر باید با هم برابر باشه.... یعنی هم وزن باشه....

مقدار عرق هل و آبلیمو هم باید خیلی کم باشه... مثلا برای یک کیلو انجیر و یک کیلو شکر میشه از یک قاشق غذاخوری عرق هل و یک قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کرد. البته چشیدن فراموش نشه.... من چشمی ریختم... 

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- شکر رو لایه به لایه روی انجیرها می پاشیم و می ذاریم تو یخچال که آب بندازه.... یه کمی دیر آب می اندازه نسبت به توت فرنگی و کیوی .... بعد که آب بندازه این شکلی میشه:

من که کلا فکر کنم دو هفته ای به امون خدا ولش کرده بودم تو یخچال (خجالت) با عرض شرمندگی!!

آخه این مربا ماجرا داره.... من پارسال رفتم از خونه همسایه انجیر چیدم.... همسایه مون یه پیرزن تنهاس که نمی تونه خودش انجیرها رو بچینه... امسال دیگه نرفتم و عروس خانمی رفت.... بعد من به فکر مربای انجیر افتادم... امروز مادرملکه اومد گفت همسایه می گه باز هم انجیرها دراومدن پیرامید بیاد بچینه! که یه دفعه یااااااااادم افتاااااد که بعله!! یه چیزی حدود دو هفته است که انجیرها دارن تو شکر آب می اندازن!!!

2- انجیرها رو می ذاریم روی گاز تا شربتش بجوشه و غلیظ تر بشه و خود انجیرها هم بپزن: 

دیدم نه از مواد اولیه عکسی دارم نه از شکر پاشیدن رو انجیرها!! گفتم این جا جبران کنمنیشخند:

می ذاریم بجوشه تا انجیرها بپزن و شربتش به اون قوامی که دوست داریم برسه.... همیشه هم حواسمون هست که شربت مربا بعد این که سرد بشه یه ذره سفت تر میشه.... پس یه وقتی برش می داریم که بعد سرد شدن هم قوامش مناسب باشه... بعدش هم آبلیمو و عرق هل رو می ریزیم و تمام.... 

خب دیگه مربای ما آماده است.... انجیر خیلی خاصیت داره که همه می دونن... واسه معده خیلی خوبه....

پس اگه شما هم تو همسایگیتون یکی هست که درخت انجیر داره، فرصت رو از دست ندید!!خنده

مرباش هم خیلی بابرکت می شه... یعنی مثل توت فرنگی آب نمیره از یه کیلو یه شیشه کوچولو دربیاد.... من اولش مادرملکه یه شیشه داد بهم گفتم اوووووووه این که براش بزرگه!! بعد که ریختم تو اون زیاد اومد.... تو یه شیشه دیگه هم ریختم واسه عروس خانمی... باز هم زیاد اومد.... بعدش گفتم مادرملکه یه پیاله هم پر کرد برد واسه همسایه مون.... 

------------------------------------------------------------------------------------

ازرش غذایی:

نوع ماده غذایی

انرژی (کالری)

پروتئین (گرم)

چربی (گرم)

مواد قندی (گرم)

فیبر (گرم)

سدیم

(میلی گرم)

انجیر (خام)

80

1.2

0.3

20.3

1.2

2

شکر

385

0

0

99.5

0

1

ارزش غذایی مواد از کتاب "از قلب خود مراقبت کنیم" نوشته دکتر عفت السادات امامیان، دکتر نیلوفر سمیعی، دکتر سولماز پیری هست

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- این که مربا رو با شربت خودش بپزیم و توش آب نریزیم کمک می کنه که مربا کپک نزنه....

- انجیر یه کمی دیر آب می اندازه.... شاید چند روز طول بکشه....

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

خودم!از خود راضی