ته چین مرغ در مایکروفر
ساعت ۱٠:۱٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۳/٢٩  کلمات کلیدی: غذای اصلی ، مایکروفر ، غیر سرخ کردنی


مواد لازم

برنج ................................... 1 پیمانه

ماست ................................ 1 پیمانه

روغن .................................. نصف پیمانه

تخم مرغ .............................. 2 عدد

مرغ .................................... 1 تکه سینه مرغ

پیاز ..................................... 1 عدد

چوب دارچین .......................... 1 عدد کوچک

گلاب ................................... 2 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده ...................... به میزان لازم 

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- مرغ رو می ذاریم با یه دونه پیاز، یه چوب دارچین و کمی زعفران بپزه.... نمک هم بهش می زنیم از همون اول.... 

همزمان برنج رو هم می ذاریم خیس بخوره.... 

2- ماست، زعفران دم کرده، گلاب، تخم مرغ و روغن رو با هم مخلوط می کنیم و هم می زنیم می ذاریم کنار.... گلاب واسه اینه که مزه تخم مرغ گرفته بشه... وگرنه تو مزه ته چین اصلا چیزی به عنوان گلاب حس نمیشه....

اگه با هم زن برقی بزنیم بهتره.... اما نه این که با همزن معمولی یا چنگال هم بزنیم خراب میشه... اون جوری راحت تریم..... 

3- مرغ های پخته رو تکه تکه می کنیم می ذاریم کنار.....

4- حالا وقتشه برنج رو بذاریم با آب بپزه (مثل حالتی که آبکش می کنیم) .... این تیکه اش باید دستتون بیاد چقدر باید برنج پخته شه.... چون ربط مستقیم داره به این که ته چین رو چه جوری دوست داریم... و این که چقدر تو مایکروفر می مونه.... برای مایکروفری که من استفاده کردم و زمانی که گذاشتم توش، دو سه تا قل بخوره کافیه.... آب برنج دو سه تا جوش بخوره کافیه.... باید دون تر از موقعی که برنج رو آبکش می کنیم برداریم.... 

5- بعدش برنج رو آبکش می کنیم.... و با مواد حاصل از مرحله 2 (ماست و ...) و مرغ ها مخلوط می کنیم.... و نمکش رو اندازه می کنیم....

6- قالبمون رو چرب می کنیم.... میشه از هر ظرف دیگه ای که مناسب مایکروفر باشه هم استفاده کرد.... من قالب مخصوص مایکروفر داشتم.... 

مواد رو تو قالب می ریزیم ... رو درش یه بشقاب می ذاریم.... می ذاریمش تو مایکروفر.... 

باید ته چین رو با قدرت کم مایکروفر (دکمه ای که با عنوان micropower هست) بذاریم بپزه.... من رو 50% گذاشتم: یعنی micropower 50%. 

به مدت 35 دقیقه گذاشتم تا کامل پخت.... از اون جایی که مایکروفرها ممکنه با هم فرق داشته باشن، شما بعد از 20 دقیقه بررسی کنید ببینید وضعیت چه جوریه.... یه بار بپزید دستتون میاد چقدر باید بمونه تو مایکروفر.....

7- بعد این که پختش تموم شد، تو ظرف مورد نظر برمی گردونیم و با زرشک تفت داده شده و خلال پسته تزئینش می کنیم.... نوش جان...

------------------------------------------------------------------------------------

ازرش غذایی:

نوع ماده غذایی

انرژی (کالری)

پروتئین (گرم)

چربی (گرم)

مواد قندی (گرم)

فیبر (گرم)

سدیم (میلی گرم)

برنج

109

2.0

0.1

24.2

0.1

374

ماست

60

4.30

2.35

5.42

-

-

روغن

884

0

100

0

0

0

تخم مرغ

163

12.9

11.5

0.9

0

122

مرغ

180

32.2

4.7

0

0

48

این مقادیر برای 100 گرم از هر کدوم از مواد هستش....

ارزش غذایی مواد رو از کتاب "از قلب خود مراقبت کنیم" نوشته "دکتر عفت السادات امانیان، دکتر نیلوفر سمیعی، دکتر سولماز پیری" برداشتم....

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

نکته ای اگه داشته باشه مربوط میشه به این که برنج تا چه حد باید جوش بخوره بعد آبکش بشه.... و این که چقدر تو مایکروفر بمونه کافیه.... یه بار بپزید با مایکروفر خودتون دستتون میاد چی کار کنید.

ببخشید که عکس از مراحلش نداشتم.... حالا ایشالا این دفعه درست کردم عکس می اندازم این جا رو تکمیل می کنم.... فعلا همینو داشته باشید تا بعدا...

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

این ته چین مایکروفری رو از عروس خانمی یاد گرفتم.... یعنی تحریکش کردم از خاله اش بپرسه ته چین رو چه جوری درست می کنه.... و بعد دوتایی افتادیم به جون ته چین درست کردن!!