حلوا
ساعت ٧:۳۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۳/٢٤  کلمات کلیدی: دسر ، سفره رمضان


مواد لازم

آرد گندم................................... 1 لیوان (پیمانه)

شکر....................................... یک و یک هشتم لیوان 

روغن ...................................... بین یک دوم تا سه چهارم لیوان

آب ......................................... 1 لیوان

عرق هل .................................. 3 قاشق غذاخوری

گلاب ....................................... 3 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده .......................... به میزان لازم

توضیحات:

هر لیوان یا پیمانه ای که من دارم، 250 میلی لیتر حجم داره....

این مقدار حلوا برای 4-5 نفر کافیه.... در واقع این مقادیر واسه حلوای خونگیه.... نه واسه پخش کردن.... برای پخش کردن باید به همین نسبت مواد رو بیش تر کرد...

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1-  شکر و آب رو با هم مخلوط می کنیم می ذاریم روی گاز تا شکر تو آب حل بشه: 

و بعد زعفران دم کرده رو بهش اضافه می کنیم و زیر گاز رو خاموش می کنیم: 


2- آرد رو می ریزیم تو همون قابلمه ای که می خوایم در نهایت حلوا توش درست بشه.... و شروع می کنیم به تفت دادنش.... باید موقع تفت دادن آرد مراقب باشیم و هم بزنیمش.... بهتره اگر قابلمه از جنس روی استفاده می کنیم، با قاشق چوبی آرد رو تفت بدیم که رنگ حلوا خراب نشه.... این کار رو می کنیم تا خامی آرد گرفته بشه.... 

به مرور آرد تیره تر می شه.... اگر آرد قنادی استفاده می کنیم، به علت این که سبوس نداره باید بیش تر آرد رو تفت بدیم تا همون رنگی رو بهمون بده که موقع پختن حلوا با آرد سنگک به دست می آوردیم.... این از این....

من حلوا پختن بزرگ تر ها رو دیدم و می دونم وقتی آرد چه رنگی بشه، حلوام در نهایت چه رنگی درمیاد.... رنگ آرد در نهایت باید آجری روشن بشه....

اما جدیدا دیدم که هانی شف عزیزم گفته بود میشه با مخلوط کردن یه ذره آرد با یه ذره روغن تو نعلبکی فهمید که الان رنگ حلواتون چه رنگی میشه.... پس اگه قبلا ندیدید که آرد تا چه حدی باید تفت داده بشه، از این تکنیک استفاده کنید....

پدرپادشاه حلوای تیره رنگ دوست داره.... به همین خاطر من تا این حد آرد رو تفت دادم: 

3- حالا باید این آرد رو الک کنیم... قابلمه حسابی داغه.... مواظب باشید.... 

این جوری اون گلوله هایی که تو آرد ایجاد شدن، از بین می رن.... و آرد یه دست میشه:

4- آرد رو برمی گردونیم به قابلمه.... و روغن رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم ... شعله گاز الان روشنه:

5- عرق هل و گلاب داشتیم.... اون ها رو اول کار به شربت حلوا اضافه نکردیم... دلیلش هم این بود که عطرش می پره.... قبل این که شربت زعفرانی رو به حلوا اضافه کنیم، عرق هل و گلاب رو باهاش مخلوط می کنیم.... و حالا این شربت رو می ریزیم رو موادی که تو قابلمه داشتیم.... با اعتماد به نفس کامل نیشخند

شعله گاز باید این جا زیاد باشه.... مواد رو هم می زنیم... ترتیبش رو ببینید: 

این جا یه دست به حلوا یه دست به دوربین بودم.... اولش یه جوری میشه... گوله گوله میشه.... ولی جای نگرانی نیست.... همین جوری که هم می زنیم یه دست تر و فشرده تر میشه....

تا جایی که دیگه کاملا یه دست از قابلمه جدا میشه: 

6- این قسمت یه جورایی فوت کوزه گریه... شاید واسه این حجم کم حلوا، خیلی تفاوتی رو نشون نده.... ولی تو حجم بالا چرا... حالا می گم چه تفاوتی.... شعله پخش کن رو می ذاریم رو شعله گاز..... شعله رو کم می کنیم.... در قابلمه حلوا رو دم کنی می ذاریم و می ذاریمش رو شعله که دم بکشه...

این مقدار حلوا شاید حتی 4-5 دقیقه هم براش کافی باشه.... ولی بهش سر می زنیم و این ور اون ورش می کنیم.... چرا؟ که ته نگیره ....

وقتی قابلمه رو تکون بدیم، حلوا کاملا یه دست این ور اون ور میره.... 

حالا علت این کار چیه؟ واسه این که عطر گلاب و هل و زعفران تو حلوا بپیچه... وگرنه آرد کاملا خامیش گرفته شده.... واسه حجم بالای حلوا، مثلا تا 10 دقیقه هم می تونیم بذاریم بمونه.... همین که عطر گلاب و هل و زعفران توش بپیچه کافیه.... این کار رو نمی کنیم که حلوامون بهتر بپزه ... فقط واسه عطرشه.... یه جور افه ی آشپزیه.... 

و دیگه حلوا آماده است.... 

خیلی ها رنگ روشن ترش رو دوست دارن.... من که فهمیدم سلیقه ایه.... مثلا تو خونه ما، من و خواهرخانمی روشن تر دوست داریم... پدرپادشاه و چند نفر دیگه این رنگی... به نظر من چون حس نوستالژی براشون داره.... چون مثلا مادربزرگم حلواش این رنگی می شده.... یا چون شبیه حلوای شیره است! ولی مهم اینه که خامی آرد گرفته بشه.... از اون جا به بعد رنگ های مختلف سلیقه ایه.... 

به هر حال نوش جان!

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

توی حلوا، شکر و آرد کربوهیدرات بالایی دارن.... همین ...

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

سعی کردم همه چیو موقع توضیحات طرز تهیه بگم.... ولی شاید بعدا این قسمت رو تکمیل کردم.....

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

من از خواهرخانمی یاد گرفتم.... اون از مادربزرگ خدابیامرزم... مادربزرگم رو نمی دونم از کی یاد گرفته!!خجالت