آش رشته
ساعت ۱:٥٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٢/٢٤  کلمات کلیدی: آش ، سفره رمضان


مواد لازم

سبزی آش............................ 400 گرم

رشته آش ............................ 200 گرم

نخود.................................... یک پنجم پیمانه

لوبیا چیتی............................. یک پنجم پیمانه

عدس................................... یک پنجم پیمانه

پیاز....................................... 2 عدد

نعناع خشک ........................... 3 قاشق غذاخوری

توضیحات:

این مواد، برای 5-4 نفر کافیه....

موارد تشکیل دهنده سبزی آش: تره، گشنیز، جعفری، اسفناج.... دقیقا به مقادیر مساوی..

تو مواد لازم 2 تا پیاز گفتم..... یکیش برای داخل آشه و یکی دیگه برای نعناع داغ هستش.... به خاطر همینه که تو شکل مواد لازم یه دونه پیاز دیده میشه! 

نخود و لوبیا رو از شب قبل می ذاریم خیس می خوره..... این طوری هم زودتر می پزه هم تضمین شده است!!

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

اولین نکته ای که باید بگم اینه که این آش رو 2 ساعت قبل از زمان سرو باید بار بذاریم.... یعنی مثلا اگه واسه افطار میخوایم آماده شه، 2 ساعت قبل از افطار باید دست به کار شیم... همزمان با پختن آش، یه کتری آب جوش هم می ذاریم که دم دست باشه... که اگه آخرش آب آش کم شد، آب سرد توش نریزیم.... 

1-  اول از همه، نخود و لوبیایی که قبلا خیس کرده بودیم رو با سبزی آش می ذاریم بپزه.... شعله گاز اولش باید زیاد باشه.... 

 

2-  حالا میریم سراغ یکی از پیازها... پیاز رو خلال می کنیم و پیاز داغ درست می کنیم.... و آخرش که پیازداغ آماده شد و پیازها کاملا پوک شدن، بهش زردچوبه می زنیم.... 

 

و حالا پیازداغ رو می ریزیم داخل آش:

3-  نیم ساعت تا 45 دقیقه که از اول کارمون شروع شد (از وقتی که سبزی و نخود و لوبیا رو ریختیم)، عدس رو هم اضافه می کنیم...

الان دیگه لازم نیست شعله گاز خیلی زیاد باشه... متوسط باشه خوبه.... 

4- حالا یه ربع قبل از این که آش رو سرو کنیم، رشته رو بهش اضافه می کنیم...... این جا باید چک کنیم که نخود و لوبیا پخته باشن..... اگه پخته بودن رشته ها رو اضافه می کنیم....رشته ها رو از وسط خرد کنیم بهتره.... دیگه تو سر و کول هم پیچ نمی خورن! 

اصلا اصلا قبل از این مرحله نمک نمی ریزیم تو آش.... چون رشته نمک داره.... می ذاریم رشته کامل نمکش رو به آش بده، بعدش نمک رو اندازه می کنیم.... تنها چیزی که قبل از این مرحله می تونیم بزنیم زردچوبه است که برای خوشرنگ شدن و خوشمزه شدن آش خیلی مهمه... پس تا قبل از مرحله 4، فقط زردچوبه میشه زد.... 

5- تا رشته ها قشنگ لعاب بندازن، میریم نعناع داغ رو درست می کنیم... یه دونه پیاز رو خلال می کنیم و پیازداغ درست می کنیم و آخرش که پیازها پوک شدن، بهش زردچوبه می زنیم.... بعدش هم نعناع خشک رو توش می ریزیم و یکی دوبار هم می زنیم و زیرش رو خاموش می کنیم....

6- حالا رشته ها کاملا تو آش هم لعاب انداختن هم نمکشون رو پس دادن... نمک رو اندازه می کنیم و یه ریزه هم فلفل می زنیم و زیر آش رو خاموش می کنیم.... 

و تمااااااام... آش رشته ما آماده است....با نعناع داغ و کشک تزئینش می کنیم و نوش جان:

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

خب رشته آش، کلی نشاسته داره..... به خاطر همین این آش رژیمی نیست.... و البته ما هیچ وقت از این آش زیاد نمی خوریم که! معمولا یه پیاله ازش کفایت می کنه که هوس آدم برطرف بشه! ابرو

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- نخود و لوبیای آش رو از شب قبل خیس می کنیم و آبش رو می ریزیم دور...

- دو ساعت زودتر کار پختن آش رو شروع می کنیم

- همزمان با پختن آش، یه کتری آب می ذاریم رو گاز که اگه آب آش کم شد، آب سرد نریزیم توش.... اصلا نباید وسط غذا آب سرد بریزیم توش.... اگه خواستیم آب بریزیم، فقط آب جوش....

 - قبل از این که رشته آش رو بریزیم، نمک نمی ریزیم تو آش... این طوری ممکنه شور بشه..... نمک رو بعد از این که رشته ها کامل نمکشون رو دادن به آش، می ریزیم...

- سبزی آش درشت خرد بشه خیلی خوشگل تر و خوشمزه تر میشه.... من این جا از سبزی آش آماده استفاده کردم که رسما توسط اعضای خانواده کچل گریدیدم!کلافههی می گفتن چرا از سبزیهای مادرملکه استفاده نکردی؟؟ من هم می گفتم بابا من چه گناهی دارم... چه می دونستم سبزی اش اینقدر ریز خرد شده؟ تازه من می خواستم نسبت ها دستم بیاد.... چون مادرملکه 4 برابر این نسبت ها رو می ریزه! من تقسیم به 4 کردم همه چیو!!!

 - نخود و لوبیا دیرتر می پزن.... به خاطر همین، زودتر می ریزیمشون تو آش.. بعد نیم ساعت یا 45 دقیقه عدس رو می ریزیم.... اگه عدس رو از همون اول بریزیم له می شه تو آش...

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

حق کپی این آش متعلق به مادرملکه استبغل به غیر از این که سبزی آش من خیلی خرد شده بود! و این که مادرملکه واسه تعداد زیاد می پزه همیشه..... من خواستم نسبت های یه آش کوچولو دستم بیاد.... که خوشبختانه همه چی اوکی بود و درست از آب دراومد...