چیزکیک میوه ای
ساعت ۱:۱۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٢/۱٩  کلمات کلیدی: کیک


مواد لازم

بیسکوئیت پتی بور وانیلی............................3 بسته 125 گرمی

کره ...................................................... 200 گرم

پنیر ماسکارپونه......................................... 350 تا 400 گرم 

خامه .................................................... 1 بسته 250 گرمی

پرتقال.................................................... 1 عدد

ژله پرتقال آماده........................................ 1 عدد

ژله آلبالو آماده ......................................... 1 عدد

توضیحات:

بیسکوئیت و کره برای لایه پایه چیزکیک هستند.... من می خواستم بدون فر درست کنم چیزکیکم رو... بنابراین از بیسکوئیت و کره استفاده کردم..... اما نکته ای که می خوام بگم اینه که بیسکوئیت و کره به تنهایی باعث میشه که لایه بیسکوئیت ترد و شکننده بشه.... اگه دفعه دیگه درست کنم، یه دونه موز رو هم له می کنم و داخل این لایه استفاده می کنم که اینقدر شکننده نشه.... و به جاش کره رو کم تر می کنم.... اما کلا اگه از کیک استفاده کنیم برای این لایه بهتره....

پنیر ماسکارپونه کاله و خامه و ژله پرتقال (که به نظر من شیبا خیلی خوشمزه بود) و خود پرتقال برای لایه پنیری هستن.... میشه از هر پنیر خامه ای دیگه ای که نمک نداره یا نمکش رو گرفتیم هم استفاده کنیم....

ژله آلبالو (که شیبا عالیه!) هم برای رویه کیک هست....

نکته آخر این که این مواد رو برای یه قالب کمربندی به قطر 23 سانتی متر استفاده کردم..... بنابراین میشه نسبت به قالبی که استفاده می کنیم مواد رو کم و زیاد کرد...

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1-  اول از همه بیسکوئیت رو پودر می کنیم:

 

 و کره رو هم می ذاریم در دمای محیط آب بشه.... می تونیم از روش بن ماری یا از مایکروفر هم برای آب کردن کره استفاده کنیم:‌

بعدش کره و پودر پتی بور رو با هم مخلوط می کنیم (و اگه بعدا درست کنم حتما این جا یه موز له شده هم بهش اضافه می کنم که این لایه شکننده نشه):

2-  حالا این مواد رو می ریزیم تو قالبمون... و می ذاریم تو یخچال تا کره دوباره منجمد بشه: 

(این جا من از قالب کمربندی استفاده کردم.... کف قالب رو برداشتم و ظرف سرو رو گذاشتم به جاش... کمربند قالب رو می ذاریم رو ظرف سرو و حالا موادمون رو تو قالب می ریزیم و حسابی فشار میدیم که سفت و یکدست بشه)

3-  حالا میریم سراغ مواد لایه پنیری کیک.... حتی اگه از پتی بور برای چیزکیک استفاده نمی کنید، پیشنهاد می کنم این لایه پنیری رو امتحان کنید.... عجیب خوشمزه شده بود خوشمزه

خب برای این لایه این مواد رو می خوایم: پنیر ماسکارپونه (یا پنیر خامه ای)، خامه، ژله پرتقال، خود پرتقال به صورت فیله شده... یعنی پرزهای پرتقال رو می خوایم... به بیان علمی میشه واکوئل گوارشی پرتقال!!!نیشخند

خامه، پنیر ماسکارپونه و پرتقال رو با هم مخلوط می کنیم..... و با همزن هم می زنیم.... میشه داخل میکسر هم ریخت

4-  باید ژله پرتقال رو درست کنیم..... ژله آماده پرتقال (که شدیدا مارک شیبا رو توصیه می کنم) رو با یک لیوان آب جوش مخلوط می کنیم.... همین... فقط یه لیوان.... لیوان آب سرد حذف میشه.... و از روش بن ماری استفاده می کنیم تا ژله خوب در آب جوش حل بشه.... می ذاریم ژله کمی خنک بشه.... بعدش میاریم با مواد قبلی که از مرحله 3 داشتیم مخلوطش می کنیم: 

5- قالب رو از یخچال بیرون میاریم و مخلوط لایه پنیری چیزکیک رو می ریزیم روش: 

 

دوباره میره تو یخچال تا این لایه هم ببنده.... به طرز وحشتناکی این لایه خوشمزه میشه... یه چی می گم یه چی می شنوید!

6- حالا ژله آلبالو (که باز هم شیبا توصیه میشه) رو درست می کنیم..... مثل همیشه.... با یه لیوان آب جوش و یه لیوان آب سرد.... یه مقداریش برای تزئین روی چیزکیک کفایت می کنه.... من بقیه اش رو ریختم تو یه ظرف دیگه و وقتی بست جداگانه خوردیمش!زبان 

وقتی لایه پنیری بست، قالب رو از یخچال بیرون میاریم و روش رو با موز و سیب تزئین می کنیم: 

(طراحی تزئین: اثر مشترک من و عروس خانمی!خجالت اگه بدونید سیب بیچاره چه شکلی شده بود!!خنده)

و حالا ژله آلبالو رو روش می ریزیم.... با قاشق.... ژله آلبالو باید سرد شده باشه تو دمای محیط که لایه زیری رو آب نکنه.... و اگه بذاریم تو یخچال یه کمی نیم بند بشه بهتره..... این جوری میوه های تزئینمون حرکت نمی کنن.... دوباره قالب میره تو یخچال تا این لایه هم ببنده:

7- و در نهایت چیزکیک فوق العاده خوشمزه ما آماده است.... من حوصله نداشتم دورش رو تزئین کنم.... ولی میشه از رولفر یا شکلات های باراکا برای این کار استفاده کرد...

حوصله که چه عرض کنم... مگه شکموگری می ذاشت کار به تزئین بکشه!

و یه برش خوشمزه از چیزکیک تقدیم به شکموها: 

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

جونم براتون بگه که معلومه این چیزکیک به خاطر داشتن بیسکوئیت و ژله های غیررژیمی، کربوهیدراتش کم نیست دیگه.... معلومه، نه؟

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- برای این که لایه بیسکوئیتی شکننده نشه، بهتره یه میوه ای مثل موز رو له کنیم و با مواد این لایه قاطی کنیم.... این طوری نرم تر و بهتر میشه... در این صورت باید مقدار کره مواد لازم رو کم کنیم....

- اگه تو لایه بیسکوئیتی موز نریختیم (که بریزیم بهتره!) موقع سرو چیزکیک، باید یه ذره بذاریم تو دمای محیط بمونه که کره لایه بیسکوئیتی کمی آب بشه و از شکنندگی این لایه کم بشه...

- میشه از کیک اسفنجی برای پایه چیزکیک استفاده کرد.... یعنی اصلش همونه!اوه

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

این دستور و ایده اش رو از این پست وبلاگ ایده های لازیکا برداشتم... اما من یه ذره متفاوت درستش کردم.... ازشون خیلی ممنونم...