ترشی لبو
ساعت ۱:٢٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٢/٩  کلمات کلیدی: ترشی


مواد لازم: 

لبو  ............................................. به تعداد دلخواه!

سیر رنده شده ................................ به میزان لازم

سبزی معطر خرد شده ...................... به میزان لازم

پودر گلپر ........................................ به میزان لازم

نمک ............................................ به میزان لازم

سرکه قرمز .................................... به میزان لازم

فلفل سبز تند ................................. به میزان لازم

 

یه توضیحاتی دارم...

خب بالاخره ترشی لبویی که درست کرده بودم گرفت و خوشمزه شد و آوردمش این جا! نیشخند اما با عرض معذرت چون نمی دونستم چه جوری میشه هیچ عکسی از مراحل تولیدش (!) ندارم و دقیقا هم یادم نیست مقدار مواد رو چقدر ریختم توش.... واسه همین تو مواد لازم همش نوشتم به میزان لازم خنده 

 

پس اگه خواستید این ترشی خوشمزه و خیلی خیلی خوشرنگ رو درست کنید مزه کردن یادتون نره! سبزیجات معطر هم من از نعناع و پونه خشک شده استفاده کردم! لبو هم که می دونید سرشار از آهنه و خیلی مفیده!

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- این مرحله خیلی خیلی مهمه:

ترشی لبو رو اگه به صورت خام بگیریم خیلی خیلی طول می کشه تا بگیره.... من که یه بار قبل از این تجربه (که دارم این جا می نویسمش) ترشی لبوی خام گرفتم... شاید یه ماه قبل از این ترشی ای که گرفتم.... هنوز که هنوزه نگرفته!!! 

پس باید لبو رو بپزیم.... اما لبو اگه آب بکشه، بعد این که ترشیش بگیره قهوه ای میشه! و این رنگ خوشگل رو نداره.... پس باید یه کاری کنیم که رنگش داخلش بمونه و آب هم نکشه! 

من لبو رو بخارپز کردم..... اولش بدون این که پوستش و سر و تهش رو بگیرم خوب با اسکاچ شستمش..... حالا به هر روشی میشه بخارپز کرد.... با دستگاه بخارپز.... یا از این سبد فلزی ها که می فروشن..... من هم از زودپزمون استفاده کردم که امکان بخارپز رو داره.... یعنی خودش سبد فلزی مخصوص داره! 

2- این مرحله کار سلیقه ایه..... یکی دوست داره ترشی خرپ و خرپ کنه زیر دندونش.... من ترشی له دوست دارم..... واسه همین لبوها رو پوست کندم و سر و تهش رو گرفتم و انداختم تو میکسر ( یا خردکن؟) که ریز بشه.... می تونید لبوها رو اسلایسشون کنید....

3- و حالا همه اون موادی که تو مواد لازم نوشتم رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم..... یعنی سیر رنده شده، سبزی معطر (که من از نعناع و پونه خشک شده استفاده کردم)، سرکه قرمز، پودر گلپر، و نمک و فلفل خردشده.....

4- و بعدش هم می ریزیم تو شیشه مورد نظر! و می ذاریم یه چند وقتی بمونه تا بگیره.... حتما مواد رو مزه کنید چون من یادم نیست چقدر ریختم از هر کدوم..... صبر کردم تا ببینم ترشیم خوشمزه میشه یا نه و بعد بذارمش این جا!!!

اگه مثل من لبو رو له کرده باشین، این ترشی زود می گیره.... اما اگه اسلایس کنید باید ببینید کی می گیره..... 

این ترشی خوشرنگ به خصوص با عدس پلو خیلی خوشمزه میشه.... حتما امتحانش کنید....

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

ترشی که بیش تر شامل سبزیجاته و معمولا مقدار کمی ازش خورده میشه.... پس خیلی جای نگرانی نیست!

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

تنها چیزی که به نظرم می رسه اینه که لبو رو اگه بپزیم زود ترشیش می گیره و حسرت به دل نمی مونیم واسه سال دیگه!!!! 

و دوم این که نباید آب بکشه که رنگش همین طوری سرخ بمونه ..... پس بخارپزش کنیم خیلی خیلی بهتره! البته من لبو رو با آب نپختم ولی حدس می زنم اگه با آب بپزیمش احتمالا ترشیش به این خوشرنگی نمیشه ....

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

این ترشی رو خودم به عنوان یه منبع آهن درست کردم!!!! مژه و از جایی دستورش رو برنداشتم.... خوشمزه هم شد اتفاقا ...