ترشی کلم بورکلی
ساعت ۱٠:٢۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱۱/٥  کلمات کلیدی: ترشی


مواد لازم: 

کلم بورکلی ................................... 1 بوته (600 گرم)

بادمجان ........................................ 2 عدد کوچک 

هویج ........................................... 2 عدد متوسط

سیب زرد ...................................... 2 عدد

سیر رنده شده ................................ 1 تا 2 قاشق غذاخوری

سبزی معطر خرد شده ...................... 4 قاشق غذاخوری

پودر گلپر ........................................ 2 تا 3 قاشق غذاخوری

نمک ............................................ به میزان لازم

زردچوبه ........................................ به میزان لازم

سرکه قرمز .................................... به میزان لازم

فلفل سبز تند ................................. 1 عدد

یه توضیحاتی دارم...

اول این که چرا نوشتم کلم بورکلی و ننوشتم کلم بروکلی! دلیلش اینه که در مکاشفاتم فهمیدم که بورکلی به زبان ترکی میشه کلاه دار... بورک = کلاه و لی= پسوند برای صاحب چیزی بودن... بنابراین نوشتم بورکلی .. احتمالا معنیش همین کلاه دار میشه....

من از سبزی کوفته آماده استفاده کردم به عنوان سبزی معطر.... که خب 4 تا قاشق ازش برداشتم..... و همون ترکیب سبزی معطری هست که برای ترشی استفاده می کنیم.... میشه سبزی خشک معطر مثل شوید و نعناع و اینا هم ریخت تو ترشی... کلا ترشی یه جورایی موادش دلبخواهیه! بستگی به آدمش داره!نیشخند

سیر هم یه عالمه رنده کرده بودم یه دفعه فریز کردم که از همون 1 تا 2 قاشق برداشتم.... به خاطر همین مواد لازمم این شکلی شده! 

کلم بورکلی سرشار آهن هست و میشه بخارپزش رو هم استفاده کرد.... و بنابراین من چند وقت پیش یه دفعه به ذهنم رسید که ترشی لبو و کلم بورکلی بگیرم... که فعلا کلم بورکلی جواب داده.... ولی لبو رو خام ریختم و هنوز نگرفته... حالا به فکر راه حل های جدید براش هستممتفکر تا ببینیم چی میشه! وقتی به نتیجه رسیدم اون رو هم می ذارم این جا..... لبو هم سرشار آهنه البته ..... می دونید دیگه؟

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- کلم بورکلی و سیب رو خرد می کنیم و داخل میکسر می ریزیم تا ریز بشه... پوست سیب رو نمی گیریم.... خاصیت داره!

اگه لازم بود یه کمی سرکه می ریزیم توش که راحت تر خرد بشه... من تو هر مرحله یه کمی هم سرکه ریختم تو موادم....

این مواد رو تو ظرفی که قراره مواد ترشی رو هم بزنیم می ریزیم و می ریم سراغ مواد بعدی.....

2- حالا بادمجون ها رو هم خرد می کنیم و می ریزیم تو میکسر.... لازم نیست پخته بشن:

 

3- و حالا هویج ها: 

4- همه مواد رو داخل یه ظرف بزرگ می ریزیم ...

 حالا گلپر، سیر، سبزیجات معطر، نمک، زردچوبه و سرکه رو بهش اضافه می کنیم.... فلفل رو هم حلقه ای می کنیم و توش می ریزیم.... مقدار مواد به ذائقه هر کسی بستگی داره.... من کم فلفل دوست دارم واسه همین فقط یه فلفل ریختم.... و سرکه هم تا حدی باید باشه که روی ترشی رو کامل بگیره... 

حالا همه رو هم می زنیم و می چشیم و مزه ها رو تنظیم می کنیم: 

5- من برای این که موادی که قلمبه مونده بودن تو ترشی، کامل له بشن، قبل این که بریزم تو شیشه یه بار دیگه داخل میکسر ریختم: 

و بعدش هم می ریزیم تو شیشه مورد نظر! یا تو دبه پلاستیکی! اگه تو پلاستیک بریزیم ترشی رو، باید حتما تو یخچال بمونه... ولی تو شیشه کلا بهتره... مزه پلاستیک نمی گیره.... ترشی من اینقدر شد!

این ترشی خیلی زود می گیره.... بعد از چند روز قابل خوردن هست.... حالا مثلا می گیم 1 هفته!

کلا طعم کلم بورکلی تو ترشی بهتر از گل کلمه...

من و خواهرخانمی عاشق این ترشی هستیم..... کلا هرکی تو خونه ما یه نوع ترشی مخصوص به خودش رو داره!زبان

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

ترشی که بیش تر شامل سبزیجاته و معمولا مقدار کمی ازش خورده میشه.... پس خیلی جای نگرانی نیست!

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

چیزی به ذهنم نمی رسه کلا.... جز این که گلپر خیلی ترشی رو خوشمزه می کنه... و ترشی رو توی شیشه بذاریم بهتره.... 

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

این ترشی رو خودم به عنوان یه منبع آهن اختراع کردم!!!! مژه که خوشمزه هم شد اتفاقا ... و این بار دومم بود که درست می کردم....