دسر خرده شیشه
ساعت ۱۱:٠٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٩/۱٦  کلمات کلیدی: دسر ، کم کربوهیدرات


مواد لازم: 

پودر ژله ...................... 5 رنگ مختلف

آب جوش .................... 5 لیوان (یک لیوان برای هر بسته ژله آماده)

شیر .......................... 3 لیوان (2 لیوان سرد + 1 لیوان داغ)

پودر ژلاتین ................... 3 قاشق غذاخوری

شیرعسلی ................. نصف قوطی

یه توضیحاتی رو همین جا بدم:

- میشه تعداد رنگ های ژله خرده شیشه رو کم و زیاد کرد.... بستگی به خود آدم داره.....

- این مواد رو باید تو یه قالبی بریزیم که 8 لیوان آب خالی توش جا بشه یعنی یه قالب دو لیتری.... یا تو دو تا قالب یه لیتری.... من این جا همون دستوری که برای درست کردن این دسر استفاده کردم رو می نویسم... و تو قسمت نکات آشپزی می نویسم که به چه نتایجی رسیدم... پس اگه شیرعسلی در دسترس ندارید اصلا نگران نشید.... 

این دسر خیلی راحت تهیه می شه... اما به یه شرط! این که پنج تا ظرف داشته باشید که یه باره ژله های رنگی رو (هر کدوم تو یه ظرف) بریزید و بذارید ببنده.... نه مثل من طفلکی که سه تا ظرف داشتم یکیش هم از اینایی بود که ته دیگ ژله می بنده توش!!! چون ظرف های دیگه ای که در نظر گرفته بودم توش غذا بود ... نتیجه این شد که هی اینو خالی می کردم اون یکی رو توش می ریختم!!!! حالا اگه پنج تا ظرف نداشتیم چی کار کنیم؟ اصلا غصه نمی خوریم!! می ریم بیرون و پنج تا ظرف یه بار مصرف می خریم که اتفاقا واسه درست کردن ژله بسیار هم مناسب هستند..... 

- این دسر خیلی سریع تهیه می شه.... اما باز هم به یه شرط! این که فریزر جا داشته باشه و هر 5 تا ظرف رو یه جا بذارید تو فریزر که ژله ها ببنده.... که بستن ژله با این ارتفاع کمی که ما می خوایم تو فریزر نهایتش نیم ساعت طول می کشه... این هم از این!

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- هر بسته از ژله های رنگی رو جداگانه با یک لیوان آب جوش مخلوط می کنیم و می ذاریم روی بخار آب جوش (روی کتری!) یا داخل مایکروفر (25 ثانیه) تا کاملا پودر ژله توش حل بشه.... لیوان دومی وجود نداره.... یعنی اون لیوان دوم آب سرد که همیشه بعد از آب جوش داخل ژله می ریختیم حذف میشه....

این ژله ها رو می ریزیم تو یه ظرفی که ارتفاع ژله تو ظرف زیاد نشه و بتونیم بعدا ژله ها رو مربعی مربعی ببریم...

2- همزمان با این که گذاشتیم ژله ها تو یخچال ببنده، می ریم ژله پایه سفیدرنگ رو درست می کنیم.... که بعدا می گم به نظر من میشه راحت تر از این هم درستش کرد و فرقی نداره.... ولی من چون دفعه اولم بود کامل طبق دستور العمل رفتار کردم!!!یول

برای ژله ی پایه:

الف) اول یه لیوان شیر سرد رو می ریزیم تو یه ظرفی که حداقل چهار لیوان آب ظرفیت داشته باشه.... پودر ژلاتین رو می ریزیم روش و حل می کنیم:

ب) بعد از این که پودر ژلاتین توش حل شد، یه لیوان شیر داغ رو می ریزیم روش و دوباره خوب هم می زنیم...

در این مرحله احتیاج داریم که برای حل شدن پودر ژلاتین توی شیر از روش بن ماری استفاده کنیم.... یعنی یا بخار کتری، یا مایکروفر..... 

ج) حالا نصف قوطی شیرعسلی رو می ریزیم داخل محلولمون....

د) و بعد یه لیوان شیر سرد دیگه هم روش می ریزیم و کامل هم می زنیم و می ذاریم کنار (بیرون یخچال) تا سرد بشه....

این هم از ژله پایه سفیدرنگ....

3- خب وقتی ژله های رنگی بست، میاریم بیرون و برش می زنیمشون...

و تا آخرش همه رو برش های مربعی و مستطیلی می زنیم.... خیلی راحت از ظرف جدا می شن...

4- حالا این ژله های رنگی رو تو قالب مورد نظرمون می ریزیم.... وقتی نصفه پر شد ژله ی پایه رو بهش اضافه می کنیم.... و همین طوری ادامه می دیم تا قالب پر بشه...

نکته ی مهمی که باید رعایت کنیم اینه که ژله ها رو کاملا تصادفی بریزیم... که رنگ های مختلف کنار هم قرار بگیرن.... البته این هم اختیاریه ها.... میشه هر ردیف از قالب رو با یه رنگ پر کرد.... 

5- حالا قالب رو می ذاریم تو یخچال تا ببنده..... تقریبا دو ساعت طول می کشه تا ببنده....

بعد میاریمش بیرون و تو ظرف برمی گردونیم... این قالب من هیچ زحمتی برای برگشتن ژله نداره.... حتی تو ظرف آب داغ هم نمی ذارمش.... اما نکات مهم برای برگردوندن ژله رو تو نکات آشپزی می گم:

این هم برش خورده اش:

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

اگه از ژله های رژیمی دراژه استفاده کنید که هییییییچ مشکلی نداره.... مخصوصا اگه واسه ژله پایه هم از ژله آلوئه ورای دراژه استفاده کنید.... اما کلا ژله های غیررژیمی به خاطر این که با شکر مخلوط می شن، پرکربوهیدرات و چاق کننده هستند.... ژله های بلوبری و انگور (بنفشه) که من این جا استفاده کردم ژله های رژیمی بودن.... 

پس این دسر در صورت استفاده از ژله های رژیمی، کم کربوهیدراته و در صورت استفاده از ژله های معمولی پرکربوهیدرات.... پس من می ذارمش تو تگ رژیمی... 

توضیح دادما! بعدا نگید رژیمی نیست!! شرایط داره که رژیمی باشهخجالت

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- روشی که من برای ژله پایه سفیدرنگ پیشنهاد می کنم: 

یکی و نصفی پودر ژله آلوئه ورا (که بیرنگه) رو برمی داریم.... اگه قالبمون جا داشت که می تونیم دو تا ژله آلوئه ورا برداریم..... حالا یک و نیم لیوان آب جوش اضافه می کنیم بهش .... بعد بن ماری می کنیم و می ذاریم خوووووووووووب سرد بشه.... بعد با یک و نیم لیوان شیر سرد مخلوط می کنیم..... اگه هم دوست داریم کمی شیرین تر بشه می تونیم بهش یه ریزه عسل اضافه کنیم.....

برای این که بفهمیم ژله به اندازه کافی سرد شده یا نه (که شیر رو بهش اضافه کنیم) یه قاشق از ژله رو تو یه نعلبکی با یه قاشق شیر مخلوط می کنیم.... اگه نبرید همه رو با هم مخلوط می کنیم.... کلا بین نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه طول می کشه تا ژله خوب سرد باشه و باید صبور بود... یه نمونه از این ژله پایه هم این جاهست.... می تونید ببینید....

- اگه از پودر ژلاتین استفاده می کنیم باید اول شیر سرد رو بریزیم تو ظرف و بعد پودر ژلاتین رو روش بریزیم.... وگرنه پودر ژلاتین حل نمیشه و گوله گوله میشه.... ترتیبش مهمه.... اول شیر بعد پودر ژلاتین.... و سرد بودن شیر هم مهمه

- برای برگردوندن قالب ژله یا دسر، اول دور ژله رو با چاقو از ظرف جدا می کنیم..... می ذاریم چند ثانیه (مثلا 30 ثانیه) توی یه ظرف آب جوش بمونه، ظرف سرور رو می ذاریم روش و بعد برمی گردونیم.... اگه از جنس پلاستیک بود، روی بخار کتری می گیریم و یه ذره تکونش می دیم از ظرف جدا میشه بعد برش می گردونیم.... 

 - ژله پایه رو حتما باید بذاریم سرد بشه بعد داخل قالب بریزیم... وگرنه رنگ ژله های رنگی با هم قاطی میشه ....

 - اینی که می گم نکته آشپزی نیست!! نکته خوردن ژله است نیشخند

همه رنگ های ژله ها رو با هم یه جا نذارید تو دهنتون.... فکر کنید چند تا مزه پاستیل رو مگه یه جا می ذارید تو دهنتون آخه؟؟؟ اگه این کار رو کنید این دسر اصلا نکته ی خوشمزه ای نداره!!! اگه فکر می کنید نمی تونید جلوی خودتون رو بگیرید یه راه حل دارم: هر قسمتی از قالب رو فقط با یه مزه از ژله ها پر کنید که تو هر برش فقط یه رنگ و یه مزه ژله وجود داشته باشه..... والا! 

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

این دسر رو از وبلاگ هانی شف عزیز و از این پست برداشتم..... از هانیه عزیز بسیار سپاسگزارم....