توپک های هویجی
ساعت ۱۱:٥٢ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۸/٢٩  کلمات کلیدی: شیرینی


مواد لازم: 

بیسکوئیت پتی بور وانیلی............ 2 بسته 125 گرمی

هویج متوسط .......................... 7 عدد 

شکر ..................................... کم تر از یک پیمانه

شیر ...................................... نصف پیمانه

گردوی خرد شده ....................... نصف پیمانه

دارچین ................................... 1 قاشق چایخوری

پودر نارگیل ............................... به مقدار کافی برای تزئین

یه توضیحی بدم: تو دستور اصلی یک بسته و نیم پتی بور اومده و این که تعداد هویج ها هم 5 تا بوده.... خب اگه یه نسبت ببندیم می بینیم که برای دو بسته پتی بور باید 6.666 تا هویج برداریم که خب چون هی مزه می کنیم ببینیم شیرینی اش خوب شده یا نه، من همون 7 تا هویج برداشتم نیشخند (که البته تو شکل مواد لازم 6 تا گذاشتم!) ..... دارچین رو هم خودم اضافه کردم که خیلی خوب بود و حتی بعدا که تو نت جستجو کردم، دیدم یه دستور دیگه برای این توپک های هویجی هست که توش از دارچین استفاده میشه.....

 

یه نکته دیگه این که می شه به جای دارچین، عرق هل ریخت تو این توپک ها، که به نظر من با عرق هل خوشمزه تر میشه. و میشه یه مقداری از شکر رو کم کرد و عسل اضافه کرد بهش. که باز اینم خوشمزه تر میشه!

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- خب، بیسکوئیت پتی بور رو پودر می کنیم؛ هویج رو با رنده ریز رنده می کنیم و گردو رو هم خرد می کنیم..... من تو آسیاب ریختم ولی سریع برداشتم که گردو خاصیت خرپ و خرپ زیر دندون رو از دست نده!!عینک

2- حالا هویج ها رو با شیر و شکر و دارچین مخلوط می کنیم..... و می ذاریم روی حرارت ملایم روی گاز تا شیر به خورد هویج بره و هویج هم بپزه.... پس حرارت باید جوری باشه که شیر سر نره و هویج هم آروم آروم بپزه و از حالت خامی دربیاد.... 

وقتی که هویج بپزه و شیر و شکر کامل به خوردش بره این شکلی میشه: 

زیر شعله رو خاموش می کنیم و می ذاریم هویج سرد بشه.... اگه توی یه ظرف دیگه بریزیمش زودتر سرد می شه:

3- حالا گردو و پودر پتی بور و هویج رو با هم مخلوط می کنیم و ورز میدیم..... اگه آب هویج خوب گرفته شده باشه، ما به یه خمیر سفت می رسیم.... اگه نه آبکی و شل میشه که ایرادی نداره.... باید باز هم پودر پتی بور بهش اضافه کنیم تا سفت بشه..... پس اگه خمیر شل شد، پودر پتی بور بهش اضافه می کنیم.... اگه خیلی سفت شد، یه ذره شیر بهش اضافه می کنیم

4- در این مرحله حسااااس (!) تیکه های کوچولو از خمیر رو برمی داریم و ازشون توپک درست می کنیم .... اگه مقدار مواد رو رعایت کنید، نیازی نیست توپک ها رو بذارید تو یخچال و بعد از سفت شدنش تو پودر نارگیل بغلتونید... پس توپک ها رو درست می کنیم و تو پودر نارگیل می غلتونیم:

خب از این مقدار با توپک هایی به قطر 2 تا 2.5 سانتی متر، سی و سه تا توپک به دست میاد..... که شک نکنید فرداش دیگه وجود خارجی ندارن!! چون با چای خیلی خوش خوراک میشه..... من همه توپک ها رو تو یه ظرف چیدم... و ازش عکس انداختم:

نوش جان!

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

خب بیسکوئیت پتی بور قاعدتا کربوهیدرات بالایی داره..... و همین طور شکر..... البته هویج جزء سبزیجاته و کربوهیدرات زیادی نداره..... ولی در کل چون توپک ها خیلی کوچولو هستن، تو هر کدوم از توپک ها کربوهیدرات زیادی نیست.... ولی اگه نیت کنید همه شون رو یه شبه تموم کنید کربوهیدرات واردشده به بدن زیاد میشه!اوه

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- اگه خمیر سفت شد، بهش شیر می زنیم.... اگه شل شد بهش پودر پتی بور اضافه می کنیم...

- هویج ها حتما باید نرم بشن و بپزن 

- هویج رو با رنده ریز رنده می کنیم که زودتر بپزه

- دفعه دوم که این توپک ها رو درست کردم، از سیب استفاده کردم به جای هویج... دو تا سیب متوسط رو رنده کردم و حرارت دادم با شکر و پودر دارچین.... که نتیجه خوبی داد و مزه اش چیزی شبیه به پای سیب بود.... این هم عکسش:

اون گله طبیعیه ها قلب

- یه دفعه دیگه هم دوباره با هویج درست کردم.... نصف مقدار شکر رو کم کردم و به جاش عسل ریختم.... مقدار دقیق عسل یادم نیست.... و از عرق هل استفاده کردم برای طعمش.... این دفعه خوشمزه تر از قبل شده بود که با دارچین درست کردم....

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

این دستور رو از وبلاگ هانی شف عزیز و در این پست دیدم..... از هانی شف عزیزم بسیار سپاسگزارمبغل