کوفته قلقلی
ساعت ٢:٥۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۸/۸  کلمات کلیدی: غذای اصلی ، کوفته


مواد لازم: 

گوشت چرخ کرده ...................... 200 گرم 

هویج رنده شده ........................ 2 قاشق غذاخوری

پیاز متوسط.............................. 1 عدد

پودر سیر ................................ 1 قاشق چایخوری

آرد برنج .................................. یک قاشق سوپ خوری

انار دون شده ........................... 2 قاشق سوپ خوری

آلو قرمز .................................. 4 عدد

کره ....................................... 50 گرم

رب گوجه فرنگی ....................... 2 قاشق غذاخوری سرخالی

خب یه توضیحی بدم: من اولش فقط می خواستم یه غذایی درست کنم که گوشت توش باشه ... چون خیلی کم خون شدم..... نتیجه این که به تنها بسته فسقلی گوشت چرخ کرده که داشتم رو آوردم.... بعد دلم خواست به یاد کودکی کوفته قلقلی درست کنم.... منتها مادرملکه همیشه تو غذاها کوفته قلقلی می ریخت... ولی خب من غذایی نداشتم که کوفته توش بریزم که!!! نتیجه این شد که یه تیکه از هویج های رنده شده فریزری رو برداشتم.... فکر می کردم برنج پخته داریم که نداشتیم!! پس به جاش یه ریزه آرد برنج زدم.... دست آخر هم وقتی داشتم کوفته ها رو قلقلی می کردم، خواهرخانمی در حال دون کردن انار بود که یه مقداری از انارها برداشتم... بعد به نظرم رسید که خب آلو هم بزنم دیگه! که شد این غذا... و چون خوشمزه شده بود ملت همه ازش خوردن و به به و چه چه راه انداختن ... و خواهرخانمی گفت که خیلی خوشش اومده پس حتما یه جا ثبتش کنم.... خوبه من هر کاری که می کنم حتما از مراحلش عکس می گیرم.... اگه خوب بشه می ذارم این جا... اگه بد بشه نمی ذارم کلا!

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- خب دیدید که من پیاز رو دو نیم کرده بودم.... نیمی از پیاز رو خلال می کنیم:

و بعد با روغن مایع سرخش می کنیم تا طلایی بشه.... من یه قالب کره 50 گرمی هم توش ریختم که قشنگ طعم کره بگیره..... و خوشمزه تر بشه

2- این طرف هم نیم دیگه ی پیاز رو رنده می کنیم و با سایر مواد کوفته که پودر سیر، آرد برنج، گوشت و هویج بود مخلوط می کنیم..... و بهش نمک، فلفل و ادویه می زنیم... 

3- خب وقتی که پیازها سرخ شدن، آب می ریزیم تو ظرفمون.... من چون موادم خیلی کم بود تو همین ماهیتابه آب ریختم... 

آلوها و انار رو هم می ریزیم توش.... دو قاشق هم رب گوجه فرنگی توش می زنیم.... اینا مواد سس کوفته میشه دیگه.... پس به مواد سس هم باید نمک، فلفل، ادویه و اگه خواستیم زردچوبه بزنیم... 

3- کوفته ها رو قلقلی می کنیم هورا

4- وقتی آب سس کوفته جوش اومد کوفته ها رو یکی یکی می ذاریم توش... این قسمت یه نکته داره: وقتی کوفته می پزیم، اگه آب سس جوش نیاد و ما قبلش کوفته رو تو سس بذاریم احتمال وا رفتن کوفته هست.... بنابراین باید آب سس جوش بیاد که سریع کوفته رو جمع کنه.... بعد هم درش رو کج می ذاریم و شعله رو کم می کنیم تا کوفته ها مغزپخت بشن:

حدود نیم ساعت دیگه کوفته ها می پزن: 

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

در اسرع وقت این قسمت رو تکمیل می کنم!چشمک

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- این که یه کوفته ساده است... اما یه نکته داره که حتما باید آب سس کوفته جوش بیاد بعد کوفته ها رو توش بچینیم... وگرنه احتمال وارفتن کوفته وجود داره.... ایشالا یه بار کوفته درست می کنم می ذارم این جا کامل همه چی رو می گم....

- من انارها رو با هسته ریختم تو سس کوفته..... خیلی طعم جالبی به کوفته داده بود... که اصلا برای من جدید بود.... انارها رنگ و طعمشون رو داده بودن به سس... ولی اگه دفعه دیگه این غذا رو درست کنم حتما آب انار رو می گیرم و می ریزم تو غذا... البته انارها کاملا تو غذا مشهود هستن و این جوری نیست که هسته هاش زیر دندون آدم بره.... ولی خب به نظرم آب انار مناسب تره.... یا میشه انارها رو تو یه پارچه بریزیم که تمیز باشه.... بعد از گوشه قابلمه آویزونش کنیم تو غذا که طعم انار به خورد غذا بره... این روشی بوده که مادرملکه موقع جقله بودن من بهم غذا می داده قلب یه پارچه تمیز رو برنج توش می ریخته می ذاشته تو خورش که قشنگ طعم غذا رو بگیره بعد برنج رو له می کرده می داده بهم فرشته اما من شکمو که به این چیزا قانع نمیشدم که!!! بعدش می رفتم غذای بقیه رو کِش می رفتم!!شیطان

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

این یه غذای ابداعی بود کلا!!!!