کیک شطرنجی با مایکروفر
ساعت ۱:٢۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٦/٢۸  کلمات کلیدی: کیک ، مایکروفر


مواد لازم برای کیک کاکائویی: 

آرد قنادی .................... 1 لیوان

شکر .......................... 1 لیوان 

پودر کاکائو  ................. نصف لیوان 

شیر ......................... سه چهارم لیوان

روغن مایع ................. بین نیم تا سه چهارم لیوان

تخم مرغ ................... 3 عدد 

بکینگ پودر ................ 4 قاشق چایخوری 

مواد لازم برای کیک ساده: 

آرد قنادی .................... 1 و نیم لیوان

شکر .......................... 1 لیوان 

شیر ......................... سه چهارم لیوان

روغن مایع ................. بین نیم تا سه چهارم لیوان

تخم مرغ ................... 3 عدد 

بکینگ پودر ................ 4 قاشق چایخوری 

وانیل ....................... 1 قاشق مرباخوری 

توضیح: هر لیوان یا پیمانه برابر با 250 میلی لیتره

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- طرز تهیه کیک کاکائویی در مایکروفر در این جا اومده.... اگه می خواید از کیک مایکروفری استفاده کنید حتما بخونید... اگر هم کیک اسفنجی درست می کنید که دیگه هیچی... مواد هر کیک رو مخلوط می کنیم... و کیک کاکائویی و کیک ساده رو درست می کنیم.... 

2- وقتی کیک ها رو از مایکروفر درآوردیم تقریبا نیم ساعت داخل یخچال باید استراحت کنن که از اون حالت شل دربیان.... بعد میاریم بیرون و از وسط نصف می کنیم و بعد به صورت سه حلقه برش می زنیم.... من برای این کار از قالب های کوچک تر همین ست قالب استفاده کردم... این ظرفای مخصوص مایکروفر رو که دیدید از بزرگ به کوچیک همه اندازه هاش هست... من از کوچیک های همون استفاده کردم.... روی کیک گذاشتم و بعد با چاقو برش زدم.... حالا به این ترتیبی که می بینید می چینیم:

بین حلقه ها از خامه فرم گرفته استفاده می کنیم (یا از کرم شکلاتی) که به هم بچسبن.... بین دو لایه رو هم دوباره خامه فرم گرفته می ریزیم... من موز هم له کردم و بینش ریختم... آخرش چهار تا لایه تشکیل میشه:

3- روی کیک رو تزئین می کنیم.... با خامه فرم گرفته... یا به هر صورتی که دوست داریم... من اولین بارم بود خامه کشی می کردم روی کیک...کمی ناشیانه است... ببخشید دیگهخجالت

حتما باید بذاریم کیک استراحت کنه تا لایه ها خوب به هم بچسبن... وگرنه موقع برش زدن ویران میشه!!نیشخند یه شب تا صبح کافیه برای این که به هم بچسبن

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

طبق معمول که عادت دارم ناامیدتون کنم باید بگم که در این کیک، آرد، شکر و پودر کاکائو کربوهیدرات بالایی دارند. مثلا بهتون بگم که شکر تقریبا 100% کربوهیدرات داره. کاکائو از 100 گرم 50 گرمش کربوهیدراته و قس علی هذا!! اما کربوهیدرات تخم مرغ و روغن صفره. و شیر هم کربوهیدرات کمی داره نسبتا. اما به دلیل وجود آرد، شکر و پودر کاکائو اگر رژیم دارید از این کیک کم بخورید یا اصلا نخورید خنثی

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- این کیک موقع پختن باد می کنه. بنابراین باید ظرف رو جوری انتخاب کنیم که وقتی مواد رو داخلش می ریزیم، حداقل یک سوم ظرف خالی باشه. 

- حتما حتما باید در ظرف رو قبل از گذاشتن تو مایکروفر بذاریم تا بخاراتش خارج نشه. وگرنه کیک مثل سنگ میشه. اما با این روش که از اول درش رو بذاریم و تو مایکروفر قرار بدیم نه تنها بافت بسیار نرمی پیدا می کنه، بلکه حتی اگه از کیکتون اضافه بیاد هم سفت نمی شه. 

- برای این که کیک کاملا فرم قالب رو بگیره و راحت از قالب خارج بشه باید قالب رو چرب کنیم. 

- باید کیک قبل از شروع به حلقه حلقه کردن و بعد از این که کارش تموم شد استراحت کنه.... که البته تو دستور تهیه گفتم.... ولی خب این جا هم میگم که کار از محکم کاری عیب نمی کنه.... این که اول تزئین کنیم بعد استراحت کنه یا اول استراحت کنه و خودش رو بگیره بعد تزئین کنیم دیگه به خودمون بستگی داره....

------------------------------------------------------------------------------------------

حق کپی:

اصل کیک کاکائویی رو در وبلاگ هانی شف عزیزم و تو این پست دیدم. البته دستور پختی که این جا نوشتم یه کمی با هانی عزیزم فرق داره. همین طور مقدار مواد و سبک اندازه گیری اون ها. از هانیه عزیزم بسیار بسیار سپاسگزارم. 

اما کیک شطرنجی رو یه عالمه تو وب سرچ کردم... یادم نیست چه وبلاگ ها یا سایت هایی رو خوندم...  بنابراین نمی تونم بگم منبعم دقیقا کدومشون بوده